Viaderna! Home
Wij over onszelf
Markt informatie
Quote's
Onze diensten
PrintCoaching
Business Development
Publicaties
Contact
Contactformulier
Leveringsvoorwaarden
Portfolio

LEVERANCIERS…

Bepalen zij wat uw volgende stap zal zijn?

De grafische sector laat bij technologische ontwikkelingen het voortouw te veel over aan fabrikanten en leveranciers. Dit blijkt uit recent onderzoek door Ernst & Young in opdracht van de Europese vakorganisatie Intergraf. Oorzaak is mogelijk dat fabrikanten niet of nauwelijks de indruk wekken naar signalen vanuit de markt te willen luisteren.

De GW Poll op internet stond van 28 augustus tot en met 17 september 2007 in het teken van de verhoudingen tussen fabrikanten van grafische productiesystemen en hun afnemers. Van de 39 stemmers waren slechts drie van mening dat de fabrikanten te maken hebben met klanten die niet de moeite nemen om hun specifieke wensen kenbaar te maken. Volgens de grafische ondernemers ligt het dus niet aan hen dat er te weinig naar ze wordt geluisterd. Iets meer dan de helft van de stemmers vindt dat fabrikanten van grafische systemen niet de indruk wekken ideeën vanuit de markt op prijs te stellen. Het omgekeerde dus van het Integraf onderzoek. Daarentegen vindt 41% dat de fabrikanten wel degelijk openstaan voor suggesties van hun klanten.

Waarschijnlijk wordt de bereidheid van fabrikanten en leveranciers om te luisteren naar specifieke wensen uit de markt simpelweg onvoldoende tentoongespreid. Hier ligt dus nog een taak op marketing- en pr-gebied.

BRONNEN:
Grafisch Weekblad, nr. 39, p. 8; 1/2 p. (26-9-2007)[download bronartikel]

KvK nr 17207081