Viaderna! Home
Over Viaderna
Trainingen NL
Trainingen EN
Master Class XL NL
Master Class XL EN
PrintCoaching
Business Development
Publicaties
Contact
Contactformulier
Leveringsvoorwaarden
Portfolio

Cursus digitaal drukken vernieuwd

Kies zelf: het hele traject of een enkel aspect

Wat kiest u: een volledige, certificerende cursus of één of meer korte modules die ingaan op een specifiek aspect van digitaal drukken? GOC biedt sinds kort beide mogelijkheden.

Hebben grafici behoefte aan een opleiding digitaal drukken? In eerste instantie leek die belangstelling er niet te zijn, maar onderzoek bewijst het tegendeel. Navraag bij werknemers van onder meer drukkerijen, copy shops, zeefdruk- en signbedrijven en repro-afdelingen levert een ander beeld op. Belangrijkste conclusie: ja, die behoefte is er, maar dan wel in de vorm van maatwerk. Met de mogelijkheid om alleen relevante onderwerpen te kiezen. En met drie inhoudelijke aandachtsgebieden: het digitaal drukproces zelf, de organisatie eromheen en de verkoop en promotie van digitaal drukken. Anders dus dan de bestaande cursus digital printing, die veel medewerkers in de grafimediabranche te omvangrijk vonden.

Met onze voortdurende drang om te vernieuwen en te ontwikkelen, sprong GOC daar direct op in. Het resultaat: een sterk vernieuwde cursus digitaal drukken, die voor ieder wat wils biedt.

 

Variatie

De cursus digitaal drukken geeft uiteraard een vakinhoudelijk inzicht in het digitale productieproces. Bijvoorbeeld mogelijke storingen, het gebruik van Adobe en MS Office, PDF en andere bestandsformaten, de verwerking en controle van bestanden en kleurmanagement. Cursisten leren daarnaast ook hoe ze logistiek slim werken en hoe orders het beste doorstromen. Tot slot maken ze zich verkooptechnieken en klantvaardigheden eigen, zodat ze het digitaal drukken en keuzes voor bepaalde toepassingen aan anderen kunnen verkopen, of dat nou collega’s of klanten zijn. Vanwege deze variatie is de cursus ook geschikt voor medewerkers die niet dagelijks aan de machine staan, zoals leidinggevenden, ordervoorbereiders en verkopers.

 

Dagelijkse praktijk

Uit het onderzoek is gebleken dat de ideale lengte van een cursus drie tot vijf dagen is, met maximaal één cursusdag per week. GOC volgt dit advies op met modulen van twee, drie of vijf dagen. Verder werken we natuurlijk via onze eigen visie op leren. Er is veel aandacht voor werkprocessen zoals die in de dagelijkse praktijk voorkomen. Ook leren deelnemers om knelpunten zelf te herkennen en op te lossen. Al met al dus een volledige cursus waar de grafimediabranche naar behoefte onderdelen uit kan kiezen.

 

Wat is nieuw:

 

  • De modulen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen
  • Er is ruimte voor de inbreng van eigen problemen
  • Deelnemers krijgen onderzoeksopdrachten om thema’s analytisch te leren benaderen
  • Ook de praktijkvaardigheid komt uiteraard aan bod
  • Na iedere module ontvangen deelnemers een deelcertificaat of bewijs van deelname

 

 

Ga naar de website van het GOC

 

 

 

 

KvK nr 17207081